Під керівництвом професора Л. В. Капрельянца проводяться наукові дослідження за наступними напрямками:

  • дослідження рослинної сировини як джерела біологічно активних речовин і нутрієнтів;
  • розробка біотехнологічних методів отримання біологічно активних речовин з традиційної та нетрадиційної рослинної сировини;
  • розробка ензіматичних методів направленого регулювання функціонально-технологічних властивостей біополімерів рослинної сировини;
  • розробка способів отримання поліфункціональних харчових добавок і рецептур продуктів з їх використанням;
  • розробка поліфункціональних продуктів нового покоління, які містять еубіотичні і пребіотичні компоненти.

Профессор Л. М. Пилипенко очолює наукові дослідження за наступними напрямками:

  • технобіологічний моніторинг якості харчових систем тривалого терміну зберігання в сучасних умовах;
  • розробка експрес – методів контролю безпеки і автентичності продуктів з рослинної сировини
  • визначення чинників профілактичних властивостей харчових рослин і розробка технологій їх комплексного використання для отримання поліфункціональних харчових добавок і продуктів;
  • розробка пріоритетних методів інтегрального біотестування якості та безпеки сировини, напівфабрикатів, готової продукції на організм людини.

Викладачі та аспіранти кафедри ведуть наукові дослідження за темами:

«Біополімери рослин як об’єкти хімічної та біотехнологічної модифікації»;

«Розробка наукових основ забезпечення якості та підвищення безпеки рослинних продуктів на основі інтегрованого аналізу ризиків і принципів HACCP».

Під керівництвом професорів Л. В. Капрельянца і Л. М. Пилипенко на кафедрі працює науково-методичний семінар «Проблеми харчування та безпеки харчових продуктів».

МОВА »