1. Спосіб одержання b-глюконвмісного концентрату. Капрельянц Л.В., Шунько Г.С. Патент України на корисну модель № 55700. Надр. 27.12.2010, Бюл. № 24.

2. Водорозчинна форма лікопіну у формі комплексу включення з b-циклодекстрином. Капрельянц Л.В., Негру І.Ф. Патент України на корисну модель № 56160. Надр. 10.01.2011, Бюл. № 1.

3. Композиція інгредієнтів першої страви швидкого приготування. Труфкаті Л.В., Кобєлева С.М., Данилова О.І. Патент України на корисну модель № 57952. Надр. 25.03.2011, Бюл. № 6.

4. Спосіб приготування хлібобулочних виробів. Капрельянц Л.В., Гусак-Шкловська Я.Д., Лебеденко Т.Є. Патент України на корисну модель № 58639. Надр. 26.04.11, Бюл. № 8.

5. Спосіб виробництва харчового продукту на зерновій основі. Єгорова А.В. Патент України на корисну модель № 94421. Надр. 10.05.11, Бюл. № 9.

6. Спосіб отримання капсульованого синбіотичного продукту. Капрельянц Л.В., Воловик Т.М., Гоцуленко М.І. Патент України на корисну модель № 67465. Опубл. 27.02.2012, Бюл. № 4.

7. Безалкогольний напій «Чорника». Хомич Г.П., Капрельянц Л.В., Осипова Л.А., Лозовська Т.С., Гуленко Л.А. Патент України на винахід № 72471. Опубл. 27.08.2012, Бюл. № 16.

8. Безалкогольний низькокалорійний напій «Чорника». Хомич Г.П., Капрель-янц Л.В., Осипова Л.А., Гуленко Л.А. Патент України на винахід № 72474. Опубл. 27.08.2012, Бюл. № 16.

9. Спосіб визначення біологічної активності об’єктів природного походження. Хомич Г.П., Вікуль С.І., Капрельянц Л.В., Осипова Л.А., Лозовська Т.С. Патент України на винахід № 72552.Опубл. 27.08.2012, Бюл. № 16.

10. Гепатопротекторний засіб. Капрельянц Л.В., Гоцуленко М.І., Данилова А.О., Захарієва З.Є., Запорозченко О.В. Патент України на корисну модель № 68590.Опубл. 26.03.2012, Бюл. № 6.

11. Спосіб профілактики і лікування цукрового діабету. Капрельянц Л.В., Го-цуленко М.І., Данилова А.О., Захарієва З.Є., Запорозченко О.В. Патент України на корисну модель № 68589.Опубл. 26.03.2012, Бюл. № 6.

12. Засіб для профілактики і лікування цукрового діабету. Капрельянц Л.В., Гоцуленко М.І., Данилова А.О., Захарієва З.Є., Запорозченко О.В. Патент України на корисну модель № 68588.Опубл. 26.03.2012, Бюл. № 6.

13. Спосіб одержання концентрату поліфенолів. Капрельянц Л.В., Журлова О.Д. Патент на корисну модель № 98933, 12.05.2015, Бюл. № 9.

14. Спосіб одержання флуоресцентного біосенсора для визначення токсичних речовин в харчових продуктах. Пилипенко Л.М., Пилипенко І.В., Данилова О.І., Гайдукевич Д.К. Патент на корисну модель № 97836, 10.04.2015, Бюл. № 7.

15. Спосіб визначення токсичних речовин в харчових продуктах біологічним методом. Пилипенко Л.М., Пилипенко І.В., Гайдукевич Д.К., Данилова О.І. Патент на винахід № 109044, 10.07.2015, Бюл. № 13.

16. Спосіб одержання препарату ксилоолігосахаридів. Капрельянц Л. В., Журлова О. Д. Патент на корисну модель № 11687, 24.06.2016, бюл. № 12.

17. Спосіб отримання білкового препарату для лікування трофічних виразок і ран тривалого загоєння / Капрельянц Л.В., Люцюк В. А., Мороз Т. Д., Клейман Т.Я., Шпирко Т.В. // Патент на корисну модель 106690, 2016. Бюл. № 9.

18. Спосіб попередньої підготовки проб для визначення мікроорганізмів. Пилипенко Л. М., Іваниця В. О., Пилипенко І. В., Данилова О. І., Ільєва О. С., Ямборко Г. В. Патент на корисну модель № 117316, заявка u201613302, опубл. 26.06.2017, бюл. № 12.

19. Пилипенко Л. М., Пилипенко І. В., Данилова О. І., Іваниця В. О., Ямборко Г. В. Спосіб визначення безпечності харчових продуктів. – Патент України UA № 117199 на винахід, чинний з 25.06.2018 р., опубл. 25.06.2018, бюл. № 12.

20. Пилипенко Л. М., Пилипенко І. В., Данилова О. І., Ільєва О. С., Іваниця В. О., Ямборко Г. В. Спосіб визначення бацилярних збудників харчових отруєнь та псування харчових продуктів. – Патент України UA № 117644 на винахід, чинний з 27.08.2018 р., опубл. 27.08.2018, бюл. № 16.

21. Пилипенко Л. М., Пилипенко І. В., Данилова О. І., Іваниця В. О., Ямборко Г. В., Маринова І. І. Спосіб визначення безпечності за бацилярними мікроорганізмами, що продукують ентеротоксини. – Патент на корисну модель 123704 Україна, МПК (2017) G01N 33/00, C12Q 1/68, C12N 15/62; опубл. 12.03.2018, бюл. № 5.

22. Пилипенко І. В., Капрельянц Л. В, Пилипенко Л. М., Данилова О. І., Іваниця В. О., Ямборко Г. В., Ільєва О. С. Спосіб визначення еметогенних та ентеротоксигенних бацил в харчових продуктах. – Патент на корисну модель 122752 Україна, МПК (2017) G01N 33/00, C12Q 1/68, C12N 15/62; опубл. 25.01.2018, бюл. № 2.

23. Пилипенко І. В., Капрельянц Л. В, Пилипенко Л. М., Данилова О. І., Іваниця В. О., Ямборко Г. В. Спосіб визначення бацилярних збудників харчових отруєнь та псування харчових продуктів. – Патент на корисну модель № 122765 Україна, МПК (2017) G01N 33/00, C12Q 1/68, C12N 15/62; опубл. 25.01.2018, бюл. № 2.

24. Пилипенко Л. М., Пилипенко І. В., Данилова О. І., Іваниця В. О., Ямборко Г. В. Спосіб визначення безпечності харчових продуктів за генами токсичності бацилярних збудників харчових отруєнь. – Патент на корисну модель № 122751 Україна, МПК G01N 33/00, C12Q 1/68, C12N 15/62; опубл. 25.01.2018, бюл. № 2.

25. Спосіб збереження молока. Іванова Л. О., Єгорова А. В., Косіцина Н. М. Патент на корисну модель №132762 від 11.03.2019.

26. Спосіб приготування дієтичних страв. Іванова Л. О., Єгорова А. В., Косіцина Н. М. Патент на корисну модель №136309 від 12.08.2019.

27. Склад для приготування галет. К.Г. Іоргачова, О.В. Макарова, К.В. Хвостенко, Л.Г. Пожиткова, Ю.В. Моргунова. Патент на корисну модель №132721 від 11.03.2019.

28. Композиція інгредієнтів для виробництва м’яких вафель. К.Г. Іоргачова, О.В. Макарова, К.В. Хвостенко, Л.Г. Пожиткова, А.С. Фатєєва.Патентнакориснумодель № 132738 від 11.03.2019.

29. Композиція інгредієнтів для виробництва екструдованого продукту «Чіасан». Валевська Л.О.Соколовська О.Г., Овсянникова Л.К., Єгорова А.В., Євдокимова Г.Й., Чумаченко Ю.Д.Патент на корисну модель №136219 від 12.08.2019.

30. Спосіб отримання харчових волокон. Капрельянц Л. В., Бужилов М. Г., Пожіткова Л. Г. Патент на корисну модель №07964 від 10.02.2020.

31. Спосіб отримання харчової добавки. Капрельянц Л. В., Бужилов М. Г., Пожіткова Л. Г.Патент на корисну модель №07965 від 10.02.2020.

МОВА »