ПИЛИПЕНКО ЛЮДМИЛА МИКОЛАЇВНА

Доктор технічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України

ПИЛИПЕНКО ЛЮДМИЛА МИКОЛАЇВНА

З 2019 р. – член науково-методичної комісії науково-методичної ради МОН України,
з 2017 р. – представник від України у складі Міжнародної асоціації харчової мікробіології та гігієни (ICFMH),
з 2006 до 2015 р. – член української комісії Соdex Аlimentarius,
з 2015 р. дотепер – член Асоціації України з біозахисту та біобезпеки.
З 2002 по 2008 р. – член, а з 2005 р. – і секретар експертної ради Вищої атестаційної комісії України по розгляду кандидатських та докторських дисертацій з технологій харчової та легкої промисловості,
з 1998 р. до теперішнього часу – член спеціалізованої ради Д41.088.01 з захисту докторських і кандидатських дисертацій,
з 2008 р. – член спеціалізованої ради Д41.088.02,
з 2010 по 2012 р. – член спеціалізованої ради К32.075.04 в ЛНТУ.
Член редакційних ради та колегії двох наукових журналів, асоційований член технічного комітету ТК154, проводить тренінги і підвищення кваліфікації спеціалістів харчової галузі, модератор та доповідач на VI, VIII та ХIХ Міжнародних виставках LABCompIEX «Аналітика. Лабораторія. Біотехнологія. Hi-Tech» та міжнародному форумі Innovation Market. Відповідає за методичну роботу кафедри.
Більше 40 років веде викладацьку та науково-дослідну діяльність у галузі біохімії консервування рослинної сировини, харчової мікробіології, контролю якості та безпеки харчових продуктів, розробки методології та сучасних прискорених методів аналізу харчових продуктів. Більше 20 років очолює національні наукові програми з розробки нових безпечних продуктів підвищеної харчової цінності та біологічної активності, удосконалення та розробки нових методів контролю харчових продуктів, включаючи біотестування, мікробіологічні та молекулярно-генетичні методи.
Має понад 400 публікацій, в тому числі 6 монографій, 9 підручників і навчальних посібників, понад 80 патентів.
Результати наукових досліджень та розробок представляє на міжнародних конгресах, симпозіумах та конференціях,
зокрема, у містах Марракеш (Марокко), Пловдів (Болгарія), Будапешт (Угорщина), Прага (Чехія), Барселона (Іспанія), Берлін (Німеччина). Брала участь у розробці понад 10 гармонізованих державних стандартів України та Правил усталеної практики (ПрУП) у галузі безпеки та контролю якості харчових продуктів. Співзасновник наукової школи з новітніх технологій переробки сировини та удосконалення контролю якості та безпеки харчових продуктів, як науковий керівник підготувала 1 доктора та 7 кандидатів технічних наук.
Нагороди: знак «Відмінник освіти України», подяка Вищої атестаційної комісії України (2008), медаль Ради ректорів ВНЗ Одеського регіону «За внесок у розвиток вищої освіти» (2012), почесна грамота генерального директора держпідприємства «Український інститут інтелектуальної власності» (2019), грамота Вищої атестаційної комісії України (2005), грамоти голови Одеської облдержадміністрації (2009), начальника Управління освіти облдержадміністрації (2012) та ОНАХТ.

Google Scholar

Контактна інформація
тел. 712-41-12
Електронна пошта: l.n.pylypenko@ukr.net

МОВА »